HP Indigo digitális ofszet nyomtatás:

Felhasználási területe a kis példányszámban készülő, igényes nyomdai kivitelezést igénylő kiadványok, könyvek, naptárak, illetve változó tartalmú, névre szóló marketinglevelek, névjegyek, kártyák stb. HP Indigo 5000 nyomdagépünk gyors átfutási időt tesz lehetővé, nincs szükség hagyományos nyomdai nyomólemezre, így még az utolsó pillanatban elkészülő szórólapok, konferenciaanyagok, névjegykártyák is kinyomtathatók, illetve gyors utánnyomások rendelhetők. Minden kiadvány naprakész lesz, hiszen adatai az utolsó percig változtathatóak. A nyomtatott termékek minősége megegyezik a hagyományos ofszet technológiával készültekével, és árban versenyképes vele az alacsonyabb példányszámoknál.


A nyomtatási eljárás előnyei:

A hagyományos ofszetnyomtatással megegyező minőség.
• A festékréteg hajtásnál nem sérül, az ívek passzer pontosak, kötészetileg feldogozhatóak.
• Kedvező árú minőségi digitális nyomtatási eljárás.
• Minden egyes ív egyedi tartalmat hordozhat (névre szóló kiadványok, marketing levelek).
• A nyomathordozók megegyeznek az ofszetnyomdák által használt alapanyagokkal, ofszet- és műnyomópapírok, kreatív és struktúrált felületű papírok, kartonok, öntapadós papírok, 80–350 g/m2 tömegig.
• Speciális nyomathordozók nyomtatása, például műanyag lemezek, fóliák, öntapadó műanyagfóliák.
• A négy alapszínen kívül speciális színek használata, fluoreszcens, UV-reagens biztonsági festékek, fehér, vagy pantone direktszínek, matt lakk.


Technikai jellemzők:

Felbontás: 812 x 812 dpi; 812 x 1,624 dpi High Definition Imaging
Rácssűrűség: 144 (sequin), 160, 175, 180, 250 lpi
Sebesség: négy szín 2000 ív/óra, egy szín 8000 ív/óra (320 x 475 mm)
Maximális ívméret: 320 x 475 mm max
Nyomtatható felület: 308 x 450 mm max
Nyomtatható alapanyagok: 0,4 mm vastagságig, 80–350 g/m2 ofszet nyomdai alapanyagok (ofszetpapír, műnyomópapírok fényes és matt, kreatív papírok, öntapadós anyagok stb.), illetve műanyagfóliák, lemezek.
Papír: 80–350 g/m2
Festék: CMYK, hexachrome, Pantone színek, fluoreszcens és UV reagens festékek, fehér, matt lakk


A HP Indigo digitális nyomtatási technológiája:

Egy valódi úttörő és technikai újító, Benny Landa alapította meg 1977-ben az Indigo céget Izraelben. A digitális ofszetnyomtatás első igazi mérföldköve 1983-ban a nyomtatáshoz használt festék, az úgynevezett ElectroInk gyártásával kezdődött. 1993-ban az Ipexen a látogatók egy viszonylag ismeretlen cég íves nyomógépét láthatta. Ez volt az első igazi bemutatkozás, és a gép az E-Print 1000 névre hallgatott. 2003-ban az Indigo részvényeinek száz százalékát megvásárolja a Hewlett-Packard (HP), amivel új lehetőségek nyílnak a fejlesztések és értékesítés terén. Jelenleg minden versenytárs a digitális nyomtatásról beszél, és nyomdászkörökben ez a szó szinonimája lett a gyenge minőségű, csak kompromisszumokkal eladható termékeknek. A HP Indigo digitális rendszere több, mint amire eddig bárki is számított.

bővebben